Malzemeler:
500 gram garnitür
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
Tuz ve karabiber
4 su bardağı sıcak su veya et suyu
2 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
Köftesi için:
500 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan rendesi
1 çay bardağı baldo pirinç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Köfteleri bulamak için 2-3 yemek kaşığı buğday unu
Yapılışı:
Köfte için bir çay bardağı baldo pirinci kâseye dökün ve sıcak suyla yıkayın. Bir adet küçük boy kuru soğanı rendeleyin. Dana kıymayı yoğurma kabına alın; yıkayıp süzdüğünüz pirinci, rendelenmiş kuru soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Toparlanıp sıkılaşan kıymadan parçalar kopararak elinizle yuvarlayın. Tepsiye 2-3 yemek kaşığı buğday unu ilave edip köftelerinizi una bulayın, fazla unu elinizle veya kevgir yardımıyla alın. Yemeği pişireceğiniz tencereye zeytinyağı ilave edip orta yüksek ateşte köftelerinizi mühürleyin. Daha sonra bir adet orta boy kuru soğanı ve 2 diş sarımsağı doğrayın. Tencereye kuru soğanı, sarımsağı ve salçaları ekleyin; salçanın kokusu çıkana kadar soteleyin. Ardından yıkanıp süzülen garnitürü ve köftelerinizi ilave edin. Baharatları ve suyu ekleyerek orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar 35-45 dakika pişirin. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun!