KOOP
KAPAT
BİZİ TAKİP EDİN
Fırında Sebzeli Kuskus
Porsiyon : 4 Kişilik
Süre : 30 Dakika
Okunma : 42

Malzemeler:

1 su bardağı kuskus

1 adet kabak (küçük küpler halinde doğranmış)

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet havuç

1 su bardağı haşlanmış bezelye

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

Tuz, karabiber

2 su bardağı sebze suyu (veya normal su) 

Yapılışı: 
İlk olarak fırın 180°C’ye ayarlanır. Sebzeler küçük küpler halinde doğranır ve bir kapta zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberle harmanlanır. Yağlı kağıt serili tepsiye yayılıp yaklaşık 20 dakika fırınlanır.

Aynı anda kuskus, kaynar sebze suyunun içinde üzeri kapalı şekilde 10 dakika kadar bekletilerek yumuşatılır. Pişen sebzelerle karıştırılır. Karışım, fırın kabına alınarak üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirilir ve kısa bir süre daha (yaklaşık 5-6 dakika) fırında tutulur.

Servis Önerisi: 
Üzerine ince doğranmış maydanoz veya birkaç nar tanesi eklenerek sunum yapılabilir.

Tarif Malzemeleri
Size Özel Tarifler